|
Włosy kręcone-ich codzienna pielęgnacja,fryzury etc.. (Schne Gesichzge) |
|
|
Założyłam ten topic dla wszystkich posiadaczy kręconych,kędzierzawych,falowanych włosóxxx uzywacie do ich pielęgnacji?Jakie fryzury sobie układacie ? Jeżeli chodzi o mnie to stosuję szampon Glisskur do włosów farbowanych,gdyż mam pasemka,szampon Sunsilk do włosów kręconych ,a także odżywkę z Herbalessancis do włosów xxx stosuję preparat zakupiony od mojej fryzjerki,by podkreslić ich skręt. Naprawdę jestem bardzo zadowolona,wręcz dumna z moich włosów,a tym bardziej z faktu,że nareszcie wiem,co pomaga moim włoskom. Tylko nie wiem,w jaki sposób mogę je upinać.. Macie jakiejś pomysły? A Wy jak sobie radzicie z hmm spręzynkami
Pozdrawiam.. (więcej...) |
|
|
prostowanie kręconych włosów (Rubi) |
|
|
Mam bardzo kręcone włosy i oczywiście ich nie znoszę, kupiłam prostownice dobrej firmy, ale domowe prostowanie nie wychodzi mi tak dobrze jak w salonie. Czy powinnam używać jeszcze jakiś kosmetyków wygładzających, jak je skutecznie wygładzić w domu? (więcej...) |
|
|
czy można na stałe rozprostować włosy (Edzia) |
|
|
/witam/ forumowiczów. Czy możecie mi powiedzieć czy istnieje jakaś metoda która na stałe rozprostuje moje włosy, chciałabym się swoich pozbyć raz na zawsze kocham prostotę. (więcej...) |

Krótkie włosy
Krótkie włosy są popularne z kilku powodów. Są one łatwiejsze w ułożeniu niż włosy długie, można stylizować je na wiele sposobów, a latem dają wygodę noszenia, gdyż nie jest w nich tak gorąco. Nic więc dziwnego, że w dzisiejszych czasach na ulicach widzimy coraz więcej kobiet mających krótkie włosy.
Brwi są w stanie wymodelować kształt twarzy nadając jej indywidualny wyraz i piękno. Każda twarz jest inna, dlatego należy pamiętać, że linia brwi ma wydobywać to co jest w nas najpiękniejsze.
Farbowanie włosów
Współcześnie już nie musimy korzystać z usług salonu fryzjerskiego, by poddać się zabiegowi farbowania włosów. Półki w sklepach i drogeriach uginają się pod naporem rozmaitych środków koloryzujących (szampony, spraye, pianki, farby itd.). Z ich pomocą możemy dowolnie zmieniać kolor włosów, chociaż efekt nie zawsze będzie satysfakcjonujący.